Mónica Oltra

Vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives

Mónica Oltra

Els serveis socials són la quarta pota de l’estat del benestar. Junt amb l’educació, la sanitat i les pensions constitueixen els fonaments d’una societat moderna, igualitària i inclusiva. Més enllà del seu valor en termes democràtics i ètics, els serveis socials són també font de riquesa i generadors d’ocupació.

Per això, posem el nostre esforç en bastir un nou sistema valencià de serveis socials que ja és motiu d’orgull i signe d’identitat del nostre poble, un sistema públic que posa al capdavant a les persones, adaptant-se a les seues realitats i necessitats, i no com fins ara, que eren les persones les qui s’havien d’adaptar a les possibilitats i característiques del sistema.

Durant molts anys hi ha hagut una clara absència de coordinació entre administracions i també de lideratge, que ha dut a una deformació dels serveis socials on, per exemple, cada ajuntament funciona de manera diferent, donant una atenció diferent a la ciutadania, en funció del seu municipi de residència.

Ara, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció General de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat en Serveis Socials (IVAFIQ), i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), a través de la seua Àrea de Formació, posem en funcionament, per primera vegada, un ambiciós pla de formació dels treballadors i treballadores dels serveis socials de municipis i mancomunitats, que, no oblidem, són aquells que estan en la primera línia d’atenció a les necessitats de la ciutadania.

Treballem, així, conjuntament i coordinadament per a garantir el desplegament efectiu de la Llei 3/2019, de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, amb la mirada posada en promoure la qualitat en els serveis socials, millorar les prestacions socials i garantir la formació dels recursos humans que necessita el sistema públic de serveis socials.

Us anime a aprofitar tots els recursos que ofereix aquesta pàgina web per avançar i actualitzar els coneixements necessaris, ja que, sense cap dubte, això permetrà la prestació d’una millor atenció a la ciutadania.

Tamara Martínez

Vicesecretària General de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies

Tamara Martínez

Els darrers temps ens marcaran com a societat. La crisi sanitària de la COVID-19 ha estat una de les empremtes socials més negatives de les nostres generacions. Milers de persones han perdut a un ésser estimat, han vist deixar passar possibilitats laborals o han tingut greus problemes econòmics. En aquest marc és on rau la importància de l’Estat de Benestar: ser capaços de donar resposta i ajuda a totes les persones que ho passen malament.

Amb aquest objectiu, des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies junt a la Vicepresidència i Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, hem posat en marxa una iniciativa de formació adreçada als equip d’atenció primària dels Serveis Socials de tots els ajuntaments del nostre territori. Aquesta formació, que serà realitzada amb la col·laboració de l’IVAFIQ (Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat en Serveis Socials), cerca la millora d’un dels departaments més importants dels nostres consistoris, els serveis socials.

Amb aquesta formació, dirigida als treballadors de l’administració local, volem acompanyar-los en el servei fonamental que presten a la ciutadania dels nostres ajuntaments, elles i ells són la primera finestra que les veïnes i veïns colpegen en cas de necessitat i hem d’estar preparades i preparats per donar la millor resposta i suport.

Des de l’FVMP i la Generalitat Valenciana som conscients de la gran tasca que realitzen els centenars de professionals en aquesta àrea. Dones i homes amb una vocació de servei públic extraordinària a les quals se’ls ha de donar les eines necessàries per a que continuen desenvolupant el seu treball.

Us encoratge a totes i tots a que navegueu pel nostre web, cerqueu allò que més us interesse i us poseu en contacte amb nosaltres si teniu cap dubte.

Una forta abraçada.

Joan Crespo Sempere

Director General de l’Institut Valencià de Formació i Investigació en Serveis Socials

Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

Joan Crespo

L’Institut Valencià de Formació i Investigació dels Serveis Socials, integrat en la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, de la qual en forma part, té com a objectiu fonamental la formació en matèria de Serveis Socials, tal com li encomana la mateixa Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana.

El Conveni per a la formació que ara presentem adreça les seues accions formatives al personal professional dels serveis socials de l’administració local. És per aquest motiu que ens complau en gran mesura comptar amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per tal de dur-lo endavant.

Per a l’acompliment d’aquesta missió entenem que és fonamental el treball en xarxa, sumant esforços entre administracions i entitats, complementant capacitats, coneixements i recursos. I ací destaca el gran coneixement que l’FVMP té de la realitat dels ajuntaments i la seua experiència anterior en matèria de formació.

Aquesta oferta formativa reforçarà les actuacions ja existents prèviament i tracta de donar una major resposta a demandes que sorgeixen del personal professional del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, tant des de l’administració local com des de les direccions generals de la mateixa Conselleria, amb qui es coordinen per a desenvolupar el sistema.

Es tracta així de millorar i fer el més forta possible la quarta pota del nostre estat del benestar, els Serveis Socials, donant, com sempre, una resposta el més adequada possible a les necessitats de la ciutadania amb sensibilitat i gran capacitat tècnica al mateix temps.

Confiem i desitgem que aquest serà el primer pas d’una fructífera relació de col·laboració i que es millore i s’estenga al llarg dels anys.

Només em resta agrair-vos a totes i a tots l’interès i la participació en aquestes accions formatives, així com el treball diari que es desenvolupa a cadascun dels vostres llocs de treball.

Ànim i endavant.

Accions Formatives

Hores de Formació

Persones Formades