Entrenament en Benestar Social per als profesionals de Serveis Socials

INFORMACIÓ
BÀSICA

15 hores.

3, 9 i 11 de maig. Presencial. Castelló. 25 places.

12, 14 i 16 de juny. Presencial. Alacant. 25 places.

17, 19 i 24 d’octubre. Presencial. Valencia. 25 places.

PROFESSORAT

Ramon Rosaleny Castell. Treballador social a la Fundació Antonio Moreno (núm. col·legiat 34-2242), professor associat de Treball Social i doctor en Ciències Socials a la Universitat de València. Màster en Benestar Social per la Universitat Pública de Navarra. Instructor de Mindfulness i postgrau d’Especialització en Supervisió, Orientació i Coaching. Terapeuta Transpersonal. Experiència en formació i supervisió a grups de professionals d’ajuda i persones en situació de vulnerabilitat social. Membre de l’equip que ofereix el servei de suport emocional i socioterapèutic des del Col·legi de Treball Social de València. Creació de la primera formació oficial en línia de Mindfulness per a professionals d’ajuda per a l’Institut Espanyol de Formació Social (INEFSO).

Ausiàs Cebolla Martí. Professor titular i doctor en psicologia de la Universitat de València (UV). Expert en mindfulness i psicologia positiva. Investigador a l’àrea de mindfulness i psicologia positiva amb desenes de publicacions en revistes científiques de rellevància internacional i direcció de projectes de I+D+i. Formador i instructor de mindfulness i altres pràctiques contemplatives en contextos acadèmics i clínics d’àmbit nacional i internacional. Cocreador de l’EBC (www.programaebc.com). Editor de dos llibres, “Mindfulness i Ciència”, i la “Ciència de la compassió” tots dos a editorial Alianza. Coautor del llibre “Psicologia Positiva Contemplativa: integrant mindfulness a la psicologia positiva” a editorial Kairós.

OBJECTIUS
GENERALS

L’entrenament per al benestar basat en pràctiques contemplatives (EBC) té com a objectiu entrenar les habilitats psicològiques que s’ha vist de manera científica que tenen relació amb el benestar psicològic. Amb això, pretenem reforçar el benestar psicològic i enriquir la pràctica professional dels i les professionals de serveis socials i, d’altra banda, oferir instruments i estratègies validats científicament per tenir cura de la salut laboral i reduir l’estrès d’aquest col·lectiu en aquest context de crisi.

CONTINGUTS.
UNITATS
DIDÀCTIQUES

– Fonaments teòrics del Benestar Psicològic en l’àmbit laboral i personal.

– Ciències i pràctiques contemplatives.

– El camí de l’Atenció Plena.

– Allargament de les emocions positives. Assaboriment i gratitud.

– Regulació de les emocions negatives. Estratègies a baix-a dalt i a dalt-a baix.

– Compassió, generositat i altruisme: el cim de la piràmide.

– La multiplicitat del self.

– La resta de la teua vida: cap a un pla personalitzat de desenvolupament de benestar.